Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 19. september 2016

Erfaringer på turEtter en uke på fjellet med ulike turdestinasjoner, mat og leirplass, får man flere erfaringer som er lurt å ta med til neste gang man skal ut. På en langtur med mange mennesker sammen kan mye gå galt og mye som skal tenkes på. Har man tatt med seg nok klær, nok mat og riktig utstyr? Var det noe vi kunne gjort annerledes?
På turen til Jotunheimen fikk vi flere erfaringer på ting vi kunne gjort annerledes. Etterpåklokskap. Det er alltid lurt å sjekke været før man drar ut på tur. Det var meldt fint vær hele uka, men vi erfarte at været skifter fort på fjellet. Det kan komme lokalt nedbør selv på de dagene hvor været virker greit. Her er det lurt å ha pakket ned en lett regnjakke i sekken, men også lettere klær om været skulle slå om til det motsatte.
Torsdagen var planen topptur til Kalven. Turen gikk greit helt til vi var rett under toppen. Det som er utfordringen med å gå på Kalven er det at man må gå over en isbre med bregleppe til fjellet. Bregleppe er når isbreen løsner fra fjellet grunnet varme. Det var ikke forsvarlig for oss å bevege oss her og vi kom oss ikke over, noe som var skuffende etter en tung vei opp. Her kunne vi ha sjekket med noen lokale fjellfolk som jobbet på turisthytta like ved. Da hadde vi kanskje sluppet nedturen.
Etter hver pause er det lurt å sjekke over om noe ligger igjen. Det er veldig kjedelig om man finner ut at noe ligger igjen etter en lang tur. Det gjelder ikke bare personlig utstyr, men også søppel. Ingen ting skal ligge igjen. Detter handler om sporløs ferdsel. Noen gjorde seg erfaringer med at det hadde vært lurt på hansker på isbreen. Isen er veldig skarp og kan lage stygge kutt som er vanskelig å få til å gro. Vi hadde med oss for mye mat hvis vi skulle ha bodd lenger unna veien enn det vi gjorde.
Ellers på turen gikk ting greit. Alle hadde solbriller, brukte solkrem, hadde tatt med seg nok med klær og gode sko. Vi hadde humøret oppe og en positiv innstilling. Alle støttet hverandre og skapte hyggelig stemning. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar