Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

torsdag 19. mai 2016

sikkert bruk av stormkjøkken.

Stormkjøkken drives av rødsprit som er veldig brannfarlig, logisk nok så man må være forsiktig å ikke søle det på ting. Rødspritholderen må ikke være varm ennå når du fyller på med ny rødsprit for da begynner det å fordampe og du kan miste øyevippene når du tenner fyrstikken. I ett stormkjøkkensett er det to «boller» man skal sette sammen til selve stormkjøkkenet. Nedi «bollen» er det laget ett hull for å plassere rødspritholderen så den ikke tenner på ting rundt deg når du koker vann eller lager mat. Disse to «bollene» som utgjør selve stormkjøkkenet er laget for å holde stekepanner, kjeler og kaffekjeler støtt så over flammen for å gjøre det enda litt sikrere. Det viktigste når man driver med ett stormkjøkken er å tenke over hva man gjør for hvis du får rødsprit på deg og skal fyre opp stormkjøkkenet kan du ta fyr. Å lese instruksjonsheftet er veldig lurt også for de kan variere litt i bruk og funksjon.


Fredrik carlsson

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar