Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

torsdag 29. september 2016

Leirplass og Turutstyr


Leirplass

Når man skal velge leirplass så er det viktig å tenke på været og ly fra vinden spesielt oppe på fjellet der vinden kan bli intens. Det som også er viktig når du skal velge leirplass der du skal ligge i flere dager er da kanskje og ha litt komfort og da kanskje legge turen til et sted der du kan ligge i ganske kort avstand fra nærmeste vei. Tilgang til vann er også ganske viktig for drikkevann og oppvask, så er det jo også viktig og finne en plass der det er noenlunde flatt og lite stein og røtter. Hvis du ikke kan ha med ved så er det også en fordel å ha tilgang på tørt trevirke så man kan fyre bål.


Turutstyr

Det utstyret som du har med deg er avhengig av hvilken tur du skal på og hvor lenge du skal være borte. Skal du være borte lenge, så er det best å pakke så lett som mulig, men hvis du skal på korte turer, så kan du ha med deg litt mere ‘’luksus’’.  Det er viktig at når du skal kjøpe deg tur/friluftsliv utstyr at det er bra kvalitet på det, og da må du betale litt ekstra men det er verdt det. Som f.eks. når det gjelder jaktsko og telt. Og alle telt som har ordet ‘light’ inni navnet er ikke noe særlig, selv om de veier lite, så tåler de ikke så mye.

Når skal du på tur så er det viktig ha en god tursekk som rommer fra 75 liter og oppover. Det viktigste som du trenger når du skal på tur er: sovepose, liggeunderlag, telt, tursekk, mat.

 Skrevet av Jonas og Espen
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar