Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 23. mars 2011

Skogfinnenes mat

Da vi var på tur til Finnskogen for å høre ulv og ligge under åpen himmel, så hadde vi skogfinnenes kost, motti på menyen.

Motti er i dag regnet som skogfinnenes nasjonalrett. Skogfinner er etterkommere etter finske innvandrere som slo seg ned i grenselandet mellom Värmland og Hedmark

Oppskrift
1 kopp vatn og 1 teskje salt kokes opp. Så tømmes 2 kopper mjøl over vatnet. Beste mjølet er skre-mjøl, men vi hadde ikke det på denne turen.
Mjølet skal dekke vannet, og vannet skal koke gjennom mjølet.
Så røres det forsiktig med sleiv til det dannes klumper av motti, store som en negl. Det heter at "lat kjerring koker godt motti", og at "du skal rekke på stabburet å skjære flesk mens den koker".
Mottien serveres med flesk, fleskefett og tyttebær.

Skre-mjøl er ristet havremjøl.

5 kommentarer:

  1. Detta er veldi godt altså! : )

    SvarSlett
  2. Spist det før, men den gangen synes jeg det ikke var det helt store!

    SvarSlett
  3. Finnskogmat på Finnskogen, blir det bedre ! :D

    SvarSlett