Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 3. oktober 2016

Fjellplanter


Det finnes to typer fjellplanter spesialister og generalister. Det vil si de plantene som bare greier seg i fjellheimen er spesialister, de greier seg med lite næring og harde vær forhold. Generalister er planter som man finner i skogen bak huset men også langt over tregrensen.

Blåklokke:
Denne blomsten er en generallist og har derfor ikke spesielle egenskaper som gjør den en ekspert på å overleve i ekstreme forhold. Denne planten finner man mest i lav alpin-sone, men også ellers i lavlandet. 
Harerug:
Denne planten har gitt fra seg befruktningen og kloner seg selv i stedet for. De hvite knoppene man ser langs stilken er små frø kapsler som detter ned på bakken om høsten.
Saltlav:
Denne lav typen er veldig giftig. så giftig at den er drepende for mennesker. Man finner den mest i middel alpin-sone. 
Fjell sveve:
Denne planten har utviklet pels langs stilken og på bladene. 
Issoleie:
Denne blomsten skifter farge om høsten. Den går fra en hvit farge til en mørk rosa eller lilla farge om høsten. Dette gjør at den lettere kan fange opp solstrålene  når det blir mørkere og kaldere.
Reinrose:
Denne blomsten trives best på kalk rik bunn. Så der man finner denne blomsten kan man være sikker på at det er mye kalk i bakken. Som for eksempel i Jotunheimen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar