Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 2. desember 2015

                                                         Torsdag 12.11

Torsdagen starta opp med å ta elevundersøkelsen. Før vi kunne gå over til de mer morsomme planene for dagen var vi nødt til å avslutte søknaden angående hundegård som er et prosjekt hele klassa driver med. Som går ut på å sette opp 6 hundegårder bak ved garasjen. Planen er å bruke tre gamle brakker også sette de ferdige elementene inntil, istedenfor å bruke små hundehus. Grunnen til brakke, er fordi det er en billigere løsning og fordi det også blir plass til at man kan gå inn for å fôre.

Etter å ha sett over rapporten som skulle sendes inn til Rektor for vurdering, tok vi å lagde Spritbrenner. Noe som er ganske smart og praktisk å ha med dersom man er på tur, og vil koke seg vann. Egentlig burde også dem som bor i de fattige landa, ha lært seg å lage spritbrenner. For å få rent vann, siden de aller fleste ikke har råd til å kjøpe vann på flaske og må hente ifra brønner.

For å lage en spritbrenner trengs det kun en tom aluminiums boks og en kniv. Først skjærer man ut brennerhullet, så lager man topp og bunnseksjon i lik høyde (ca. 20-25mm i høyde). Deretter skjærer man små hakk nedover på toppseksjonen, som skal ned i den andre. Ved å skjære disse hakkene eller lage små hull langs kanten, vil spritgassen følge mønstrene og flammene vil stige oppover. En full boksbrenner kan brenne i 12-15 min.

Foto: Karoline
Etter å ha lagd ett par spritbrennere og fått testa dem ut, gikk vi ut til verkstedet for å hente et oljefat som vi skulle sprenge. På slutten av dagen lagde vi en potetkanon, som smalt som bare rakkern. Helt tilslutt så vi en dokumentar om sardinenes vandring «sardinløpet» og delfiner.

Foto: Sarah


                                              Skrevet av Sarah og Karoline

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar