Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 16. desember 2015

STORFUGL, UTMARKSNÆRING OG BÅLMAT

Mandag 14.12.15 begynte vi med å fyre opp i røykovnen vår på skolen. Vi skal røyke kjøtt til julebordet vi skal arrangere nå førstkommende fredag. På dette julebordet inviterer vi VG1 naturviter og noen lærere og assistenter. Vi tilbereder og serverer kjøtt fra dyr vi har skutt på skolejakt og bruker nyttevekster som bær og sopp som vi har plukket i høst.
Senere skar vi opp og gjorde klart kjøtt og grønnsaker som vi skulle steike på bålet til lunsj. Vi pakket utstyr inn i bilen og dro til Finnskogen, hvor vi blant annet har jaktet litt elg tidligere. Navnet Finnskogen kommer etter de finske innvandrerne, såkalte skogfinner, som bosatte seg der på 1500-tallet og 1600-tallet.

En tiur i toppen av ei gran. (Bilde;http://www.njff.no/)
På Finnskogen kjørte vi litt rundt på terrenget til læreren vår og så etter storfugl. Om vi så en storfugl, skulle jeg (Amalie) få muligheten til å snike meg innpå med Knut Arne og eventuelt skyte om vi fikk en god mulighet for det. Vi så dessverre ingen storfugl. Storfugljakt er vanskelig å drive med når det ikke er snø på bakken eller på trærne, ettersom storfuglen blir kamuflert av mørke farger fordi den er svart. På Finnskogen har det ikke kommet snø enda, men det var ca 13 minus grader ute og det er en ypperlig grad for å drive med storfugljakt. Når det blir kaldt og snø, sitter gjerne storfuglen i toppen av buska ettersom det er varmere i høyden. Det er også mat som furunåler i høyden.

Rådyrkjøttet vi woket i bålpanna. (Bilde: Amalie)
Vi stoppet ved en gapahuk for å spise lunsj og lage bålmat. Det var stekte grønnsaker og woket rådyrkjøtt som sto på menyen og det smakte veldig godt. Vi snakket om toppjakt på storfugl, generelt om storfuglen, om hvordan man kan tilbedrede bålmat og hva man kan bruke som bålmat.
Senere så vi mer etter storfugl i toppen av trærne, men så ingenting da heller. Vi satte snuta til Kynndalen for å plukke med oss fuglekasseverkje som vi skal bygge fuglekasser av senere.


En kald, men fin førjulsdag ute!

-Krister og Amalie 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar