Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 21. desember 2015

Jakt med drever


Mandag den 07.12. dro vg2 naturvitere på jakt i Gjesåsen. Der skulle vi jakte hare og rev, men hvis det kom rådyr til de som var over 18 år kunne de få lov til å skyte. Men det var hovedsakelig hare og rev. Vi dro fra skolen kl. 08.30 for det er lyst kl. 08.45. Vi kjørte oppover veien der vi skulle ha noen poster og slapp dem ut, mens andre måte gå noen meter fordi vi endte på en snuplass.
Den første losen var nesten sikkert los på en rev. Den reiste bare rett ut fra postrekken og strake veien rett til naboterrenget hvor den gikk inn i et hi. Mens vi satt på post var det en jamthund som begynte å lose på elg.
Mattis og Kjetil fikk dermed oppgaven med å gå til hiet og prøve å få takk i hunden. Det gikk selvfølgelig ikke og dem støkte rådyr som hunden begynte å lose på. Det ro rett ned til riksveien like ved Gjesåssjøen, vi fikk takk i hund på jordet like ved.

Etter vi hadde kobla hunden, så slapp vi på igjen. Denne gangen var det rådyr vi fikk los på. 5 minutter etter at vi fikk los, så kom det ei geit til Amalie, som ble støkt ut av losen. 10 minutter sener så kommer det en bukk til henne, men får dessverre ikke skyte rådyr. Amalie prøver og koble hund, men får ikke tak i den, så den jager videre. Så da kom det ene rådyret til Kjetil, men han fikk koblet hunden. Og da var dagen over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar