Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

torsdag 15. januar 2015

Overnatting under åpen himmel

Da vi var ferdige med å rigge i stand leirplassen, la alle sammen ut tinga sine på hver sin plass, og gjorde i stand til vi skulle sove. Vi hadde med oss et reinsdyrskinn hver som vi skulle sove på. Vi la liggeunderlagene våre på granbaret som vi hadde lagt ut, og deretter la vi reinsdyrskinnet oppå der igjen. Så la vi soveposene våre øverst, vi gjorde dette fordi kulda fra bakken ikke skulle trekke opp i soveposene når vi la oss. Reinsdyrskinn isolerer veldig godt, fordi det er luftbobler i hvert hårstrå i pelsen.

Her sitter vi rundt bålet


Etter at alle hadde gjort plassene sine klare så satt vi ved bålet og snakket og hadde det artig. Per Martin Engebretsen kom med trekkspillet sitt og spilte for oss. Det blei god stemning ved bålet med litt musikk. Etter dette var det middag, så alle sammen samlet seg ved hytta for å hente lapskaus. Det virka som at alle likte den og alle satt ved bålet og spiste. Da alle hadde spist satt noen og snakket ved bålet, mens andre la seg i soveposene.

Jeg ligger og sover i posen til høyre


Jeg var kald og hadde ikke en sovepose som egnet seg til å sove ute om vinteren med. Jeg hadde med en fleecepose som jeg hadde lånt fra skolen som jeg hadde inni soveposen min, men jeg var fortsatt kald. Etterhvert fikk jeg låne enda en sovepose som jeg hadde utenpå min egen, og det hjalp. Det eneste problemet var at jeg var kald på føttene, men jeg erfarte da at jeg burde ha med flere par med sokker på neste tur, og en tykkere sovepose. Det var det også andre som fikk erfart.

 
Alle overlevde natta, og det var jo et av hovedmålene. De fleste sto opp rundt 08-09.00 og noen begynte å lage egg og bacon til frokost. Jeg for min del sov lengst av alle, og sto ikke opp før kvart på 11. Det var det ingen som tok skade av. Da jeg sto opp og skulle ha på meg skoene gikk ikke det helt etter planen. De var helt frosne, så jeg måtte ta de med opp til hytta for å tine dem opp før jeg fikk satt dem ordentlig på. Da jeg hadde gjort det, kledde jeg på meg og gikk ned til leirplassen og pakket sammen tingene mine, som alle de andre allerede hadde gjort. Det gikk ganske fort og jeg var klar før vi skulle gå, så alle slapp å vente på meg.Vi brant granbaret som vi hadde brukt som underlag, og vi pakket sammen alt fellesutstyret. De som hadde ski tok på seg dem, og vi som hadde truger satte på oss dem, så gikk vi nedover til der bilene sto. Jeg ville hjem så jeg hadde god fart nedover. Da alle endelig kom fram til bilene, pakket vi alt utstyret i hengeren, og reiste tilbake til skolen. Der pakket vi ut, hang alt som måtte tørkes inn i et klasserom, og pakket ut resten. Etterhvert fikk vi avsluttet.

Skrevet av Lina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar