Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

torsdag 15. januar 2015

Friluftslivet år 2015, Camping i en kald vinter natt

13.01.2015 var det åpning for "Friluftslivets år" og vi fra Sønsterud naturviter vg1 og vg2 skulle få bli med på dette. Vi pakket utstyr og gjorde oss klare til å reise mot Blåenga, da vi ankom Blåengsdalen tok vi ut utstyret og tok felles utstyret med på en 206 (beltevogn) som kjørte direkte opp, mens vi tok på oss truger og ski og begynte å gå opp mot Blåenga som var ca. 2 km å gå. halvveis tungt å gå med truger for oss som gjorde det, men det gikk bra, vi kom oss opp.


Her går vi mot Blåenga på truger og ski Da vi var oppe la vi ifra oss sekkene og tok av oss sekkene og gikk inn i ei hytte som var på toppen, vi tok oss en lunsjpause og varmet oss, mens vi tenkte ut hvor vi skulle ha leirplassen, da vi alle var ferdig med å eta tok vi og gikk litt lengre ned for å så finne det perfekte sted. Det vi fant var et sted med trær og skog bak oss som ville gi ly for vinden og det var ellers lite vind rundt plassen vår også. Det var noen som begynte å gå etter noe som vi kunne bruke som bål, tørrgran var noe som var best å bruke. Vi andre brukte spade og gravde et avlangt hull i snøen som da dette bålet skulle være, da det var gjort gikk vi etter noen grankvister som vi skulle ha som isolasjon under oss der vi skulle sove, noen gikk for å hente grankvistene mens vi andre la det spredt utover med flere oppå hverandre for et tykt lag med grankvister var det som må til for å kunne ligge godt og tørt.

Her blir bar

Da de andre som hadde vært å hogd ned tørrgraner kom fikk vi lagt dem i midten av soveplassene og kløyvde ved til å ha innimellom de tre tørrgranene. Da sola gikk ned og mørket kom over tente vi på bålet vårt, det tok litt tid fordi det meste var bløtt, men fyr fikk vi til slutt. Vi fikk lapskaus til middag som vi koste oss med rundt bålet.


Her sitter vi rundt bålet og slapper av og skravler


På kvelden tok vi noen nattbilder som ble ganske fine, vi brukte stativ og Canon 550D med standard linse. Legg merke til Karlsvogna i bakgrunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar