Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 20. oktober 2014

Kanotur på Kynna

Vi var på kanotur med Simen den 4. og 5. september. Grunnen til at vi reiste på tur var for at vi skulle bli bedre kjent med den nye gruppa som vi hadde begynt i.

Vi kjørte 2 biler opp til Kynndammen hvor vi parkerte den ene bilen der og kjørte videre samla i den andre bilen. Vi kjørte inn til Høgvelta som ligger helt sør i Våler, og parkerte bilen der og satte ut kanoer. Vi fordelte utstyret mellom oss i 2 kanoer. Vi hadde 2 kanoer, og Lars Erik og Christoffer hadde den ene, mens jeg og Simen hadde den andre. Vi hadde med oss fiskeutstyr og stoppet på diverse plasser mens vi padla for å prøve å fiske. Christoffer fikk først en liten abbor og jeg fulgte raskt etter og dro opp en abbor sjøl på ca. samme størrelsen. Jeg og Christoffer fikk en fisk til hver mens vi padlet. Simen hadde mye trøbbel med fiskestanga, så det blei ikke så mye fisking for hans del, men kroken satt i jakka mi et par ganger i løpet av turen. Vi hadde et lite stopp hvor vi gikk i land og tok en kaffepause og fiska litt. Etter det bar det ut i kanoene igjen og vi padlet videre. Vi padlet ca. en mil fra der vi satte ut kanoer og der fant vi en fin leirplass som vi fant ut at vi skulle overnatte. Det var en plass som lå i nærheten av Kynnbrukoia.  Vi pakket ut utstyret fra kanoene og begynte å sette opp lavvoen. Deretter lagde vi middag og varmet oss ved bålet. Vi fiska også på den plassen, og der dro Lars Erik opp en fin abbor og ei gjedde morgenen etterpå. Vi stekte også fisken vi hadde fått og alle smakte på den. Igjen falt det ikke helt i smak for alle, men det gikk fint!Dagen etter pakka vi ned lavvoen, pakket alt i kanoene og begynte å padle videre nedover. Vi padla et godt stykke og etter en god stund kom vi til Breifløyta. Der har vi en gapahuk som vi jobbet med på VG1 og som vi skal fortsette med i år, og vi padlet innom der for å se hvordan det sto til. Det stod bra til med den og vi planla litt hva mer vi skal gjøre med den. Etter det padlet vi videre for å komme fram til Kynndammen.

Det var ca. 1 mil fra der vi overnatta til Kynndammen. Etterhvert da vi begynte å nærme oss Kynndammen, sa Simen at han begynte å kjenne seg igjen. Etter at han hadde sagt "vi er framme etter neste høyresving" omtrent 7 ganger, begynte motivasjonen å svikte litt. Vi fortsatte og padle og etter en liten stund kom vi endelig frem til Kynndammen. Der pakket vi ut av kanoene og la alt utstyret på bakken. Simen og Lars Erik reiste med bilen som sto på Kynndammen for å hente den andre bilen som vi hadde parkert der vi satte ut kanoene den første dagen. Jeg og Christoffer blei igjen og pakket ut resten av utstyret og bar kanoene opp på land.
Da Simen og Lars Erik kom tilbake med begge bilene pakket vi inn alt utstyret og reiste tilbake til skolen. Der pakket vi ut utstyret og hang opp lavvoen og avslutta dagen.

Alt i alt var det en hyggelig tur hvor vi blei bedre kjent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar