Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 6. mai 2013

Brufoss

Mandag dro vi på Vestfold tur. Vi skulle sove 3 netter på Arøya, og den sista natta skulle vi sove i telt like ved Mølen. Men før det skulle vi stoppe en liten tur på vegen. Den lokale fiskeforvalteren Ingar Aasestad skulle vise oss rundt på Brufoss og på Kjærra-fossen. Her er et bilde av en slags fisketrapp som blant annet ørreten bruker når den skal gyte i sideelvene. Denne er laget fordi den ikke har kunne kommet seg opp på andre måter når det er blitt endringer og utbygging i og rundt sideelva. 
Her er et bilde hvor vi bruker EL-fiske-apparat. Den gir fisken strøm innenfor en viss rekkevidde. Dette lammer fisken så man kan hove den opp. 
Her måler vi fisk og finner ut hva slags art det er. For at fisken skal holde seg i ro når man måler og sjekker art, så kan man ta litt Nyco pulver i vannet. Det inneholder Co2 som gjør at fisken blir sliten en viss periode, det kommer an på hvor mye pulver man har i vannet.Her er et bilde av fiskeoppdrettsanlegget. Her er det oppdrett av lakseyngel som man setter ut i elvene for eksempel hvis det er lite yngel.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar