Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

torsdag 3. oktober 2013

Dovre tur med moskus som bonus
Nå har vi altså vært på tur til Dovrefjell for å se moskus og gå på Snøhetta. Vi ankom leirplassen tirsdag ettermiddag og rigget leirplassen, og spiste middag. Dagen etter sto vi tidlig opp (ca.06.30) for å rekke skyttelbussen som skulle frakte oss opp til Snøheim som var utgangspunktet til turen vår. På bussturen så vi totalt 8 moskus, og de var de nærmeste vi hadde sett så langt. Turen innover gikk ganske rolig i starten, da gikk vi på en veg som militæret hadde brukt til å frakte inn og ut utstyr fra basen. Den veien hadde dem prøvd gjøre til å bli i ett med naturen igjen. På turen opp så var vi en gruppe men etter vært så ble gruppa delt i to etter den markerte stien som gikk til toppen på Snøhetta.


Dette bilde er tatt på tur opp mot toppen
 
Her er vi halves til toppen å etter her så begynner stigningen mot toppen. Matpause ble det her.

Så satte vi kursen mot toppen. Det var veldig tungt, men det var verd det for da vi kom på toppen det var helt utrolig. Det er en så god følelse du får inni deg da du ser utover på de andre toppene som var rundt Snøhetta. Det med å være på 2286 meter over havet er helt fantastisk å tenke på.
Det bilde her kan alle som er med være stolte over
for her er dem på toppen.
 
Etter det så gikk vi ned igjen det gikk jo mye fortere og da kunne de som gikk fortere en de andre gå å de andre bare holde sitt eget tempo. Vi gikk tilbake til Snøheim og så reiste vi tilbake til leiren. Vi lagde middag. Det ble en fabelaktig ytrefillet av elg, som vi krydret med einer bær og stekte den i aluminiumsfolie. Til dette så hadde vi ris, peppersaus som vi lade på stormkjøkken, og grønnsaker som vi også hadde på bålet i aluminiumsfolie med smør til slik at det ikke skulle svi seg.
 
Så ble det soveposen og snakking i lavvoen. Dagen etter så våkna vi til hvit bakke og snø. Da var det litt kjett å stå opp men det måtte vi jo for da skulle vi pakke ned lavvo og telt og alle tingene vi hadde med på den turen.
 
skrevet av Hans Marius og Hans Martin1 kommentar: