Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 7. mars 2012

Hundekjøring på Noggarn. Onsdag

Onsdag 29/3 skulle Naturviter klassen på hundekjøring på Noggarn med Andreas Trondgård. Kl. 08.15 begynte vi med å pakke alt vi skulle ha med oss i bilen, noe av det vi hadde med oss hadde vi pakket dagen før, så det var klart for at vi kunne reise nesten med en gang. Vi hadde med oss, reinskinn, spader, truger, lavvo og lavvo ovner, mat for turen, ved, økser og sager. Ca. kl. 09.40 fikk vi reist ut og var veldig spente på dagene som ventet oss.


Når vi kom fram til dit dem skulle kjøre inn i skogen gjorde dem seg klare for en spennende tur med hundene. Kl.11.30 når Glenn, Pål og Simen E hadde kjørt innover dro jeg, Simen S og Johann til leiren for å ordne i stand plassen vi skulle sove og tilbringe onsdagen og torsdag på. Når det meste var gjort kom Glenn, Pål og Simen E tilbake med hundene, så tok vi lunsj og etter det skulle jeg, Simen S og Johann kjøre mens Glenn, Pål og Simen E skulle slå opp lavvoen.
Kl. 10.00 kom vi frem til Andreas der vi ble tatt godt imot av Andreas og Maja Kaggnes. Maja har hundene sammen med Andreas og skulle være med oss hele dagen. Andreas snakket først litt
om sleden, så gikk vi inn i hundegården der han snakket litt om hundene og hvilke reser som han og Maja hadde. Kl. 11.00 hadde vi hundene i bilen og reiste til skogs. Glenn, Pål og Simen E skulle være de første som skulle få kjøre hundespannende. De skulle kjøre på veien først bare for å teste åssen det var å rope på hundene, styre og bremse.


Når vi var framme skulle Glenn, Pål og Simen E kjøre tilbake samme vei som dem hadde kjørt tidligere og vi andre dro tilbake til leiren. Vi fikk tilbud om å kjøre en gang til noe som Simen S takket ja til og datteren til Simen Østmo satt på med Simen S og Simen Ø kjørte sammen med sønnen sin, så de også fikk kjøre litt noe som de tydeligvis satte pris på. Når Simen S og Simen Ø kom tilbake var det blitt mørkt og vi startet øyeblikkelig med middagen og der stod det hamburgere på menyen. Etter middag skulle vi slappe av noen timer til Simen Ø skulle fortelle oss noen ”spøkelses historier. Når klokken var blitt så mye som 21.30. Ca. Var det muligheter

for å ta kvelden og bare glede seg til mer hundekjøring dagen etter.


3 kommentarer:

  1. Godt skrevet! akuratt som jeg skulle gjort det selv.

    SvarSlett
  2. Bra, Benny! Godt innhold, mye og få med seg!

    SvarSlett
  3. For de som ikke har prøvd hundekjøring før er det virkelig å ambefale... :-D

    Good work :)

    SvarSlett