Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 27. september 2010

Skytebanen I går lærte vi litt om de forskjellige dyrene som lever i fjellområdene. lærte om Moskus, Fjellrev og Villrein. Lærte blant annet at Moskusen veier fra ca 250 kg til 400 kg. og kan løpe i ca 60 km i ulenttereng.  moskusen ble innført til Norge  i år 1932.


I dag har vi vært på skytebanen, for noen i klassa skulle skyte treningskudd før storviltprøva. For og kunne ta denne prøva må man ha jegerprøven + være fylt 16 år. men da må du ha med deg en annen voksen person som skal sitte ved deg på post under selve jakta. også må dem skyte 30 treningskudd fordelt på to økter. det vil si du kan ikke skyte alle 30 skuddene rett etter hverandre du må enten skyte dem på forskjellige tidspunkt på dagen eller på to forskjellige kvelder.

Alle i klassa skulle få prøve å skyte med rifle, vi så på hvordan man anviser hvor skyterene har truffet på skivene. Man bruker ofte klokken for og beskrive hvor på skiven skyter traff, som eksempel en 7. klokken 9. betyr at man har truffet i sirkelen som har verdi 7 og at du traff rett ut til venstre. 

fikk forklart hvordan man skulle sitte når man skylle skyte, for og få best mulig ressultat. Man måtte sitte i en behagelig stilling med beinene, man måtte lene albuene på kneea for at man skulle få mest mulig støtte til våpenet. 

Skrevet av : Ida Johanne og Helge

6 kommentarer:

  1. Alltid morsomt og skyte litt :)

    SvarSlett
  2. alltid artig og stå i grava da taket lekker og alt er drit bløtt;)

    SvarSlett
  3. Tøft å skyte med rifle:)

    SvarSlett