Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 19. desember 2016

Forberedelser til jul.Denne uken har vi gjort litt forskjellig. Vi har gjort i stand til julebordet og vi har hentet juletre.
Juletreet vokste på en gammel juletre plantasje. Når vi kom dit møtte vi på et problem, det var å snu hiace med henger, opp til det tidligere juletreplantefelte var det bare en traktorvei. Dette var et tidligere plantefelt så noen av treene hadde vokst seg for store. Vi skulle finne to trær, et til å ha i kantina på skolen og et som læreren skulle ha med seg hjem. Til slutt fant vi trærne vi skulle ha, det tok tid fordi vi stilte harde krav. Vi sagde dem ned og la dem på hengeren, deretter stroppet vi dem fast og reiste hjem. Når vi kom til skolen lot vi kantinedamene velge, siden treet som skulle være i kantina var prioritet.   
                    
Dette var en av tingene vi skulle ha til julebordet. Dette var en lårtunge av elg som har ligget i salt i ett døgn. På bilde blir den smurt inn i sirup for den skal røykes. Denne ble kaldrøkt på skolen siden vi har egen røykeovn, både kald og varm ovn. Når vi røykte kjøtt hadde var det to stykker som hadde meldt seg frivillig til å tenne opp en gang på kvelden. Lårtunga hang i røykeovnen i ett døgn, da hadde vi fyrt opp 3 ganger. Da gjenstår det bre å se om det vart et bra resultat.    


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar