Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 17. desember 2012

Julebord


Torsdag den 13.12 og fredag den 14.12 forberedte vi og hadde julebord. Elever fra naturviterklassa har skutt rådyr, elg, duer og ender, som var noe av menyen på dette julebordet. Helt foran ser dere røkt og speket rådyrlår. Lenger bakover ser dere røkt mørbrad av elg med stekt lefse, og gravet lårtunge av elg.


Her ser dere (fra høyre) røkt gjedde, helstekt and, røkt elgribbe og stekt duebryst. Som tilbehør hadde vi fløtegratinerte poteter som var hjemmelagde, kokte grønnsaker, stekt champinjong, peppersaus og rognebærsaus og forskjellige typer dressinger av tyttebær blandet med yoghurt eller rømme. 


Her forbereder vi julebordet, og her flår vi og tar ut bryststykkene av duene vi har skutt i høst. Disse bryststykkene ble først brunet litt på hver side i panna, før vi stekte de i ovnen. Endene ble ribbet, flådd og krydret før vi helstekte dem.  


Her skjæres det poteter til hjemmelagede fløtegratinerte poteter. Fløtegratinerte poteter er veldig godt, og mye enklere å lage enn mange tror. For de som vil prøve dette selv, kan de prøve denne oppskriften: Fløtegratinerte poteter - oppskrift 

Det hjemmelagde ølet våres som skulle serveres på julebordet ble ikke helt som vi hadde tenkt oss. Vi tok ikke sjansen på å servere det til maten, i og med at folk skulle hjem senere på dagen. Det inneholdt så mye som 7%...


Her sitter gjestene våre klare til å forsyne seg av maten vi har lagd.

Skrevet av Ruben og Stian S.

4 kommentarer:

  1. Veldig bra innlegg! Nøyaktig og bra skrevet med mye info og gode bilder! :D

    SvarSlett
  2. Så koselig det så ut. Skulle gjerne vært der og smakt på maten! :)

    Og ølet (*ler*), det hadde jo vært morro å vite om det er noen som har smakt på det - og om det ble godt?!?! ;)

    God Jul!
    Det er både koselig og lærerikt å følge dere!

    SvarSlett
  3. Ja ølet har vi så vidt smakt på. jeg syns det var godt men andre syns det var for surt.
    vi koste oss veldig på julemiddagen :)

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett