Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

torsdag 19. januar 2012

Rogberget: Historikk.

Onsdag den 11. januar dro Naturviterne på overnattingstur til Rogberget for å se på dyrespor og se hvordan det er å sove ute uten telt eller lavvo. Vi møtte opp kl. 08:15 og begynte å pakke alle sakene vi trengte for turen. Rundt 09:30 var vi klare for å reise og dro av sted til Rogberget. Vi måtte parkere bilen ca. to km unna leirplassen og gikk resten på truger.

Når vi kom fram, så tok vi oss en liten spise pause før vi begynte å lete fram til et ypperlig sted der vi kunne lage nying og slå oss til ro. Det var en del arbeids oppgaver som måtte gjøres før vi kunne slappe helt av, det ene var først å fremst og måke fram et sted hvor vi kunne sove og ha nyingen. Vi fordelte de ulike oppgavene og satte i gang med arbeidet som bestod av å finne ved, måke leir, finne granbar som vi skulle ligge på og lage istand nyingen.


Når alt dette var gjort kunne vi endelig lage istand et bål som vi kunne varme oss på og lage en herlig middag som de fleste hadde ventet på. Når middagen var spist opp og vi hadde fått slappet av, så var det en liten dugnad til om å få fikset litt mer ved, så vi hadde til dagen etter, sånn at vi slapp og dra ut i skogen og fikse mer når vi akkurat hadde stått opp. Ragnhild hadde med seg en liten bok der det stod forskjellige historier om Rogberget og de lokale stedene rundt. Hun leste litt om Rogberget under krigen, når hun hadde lest noen sider var de fleste ganske slitne og klar for og ta kvelden.

Vi stod opp ca. 08:30 og dro oss litt før vi fyrte opp morgens bålet og lagde oss egg og bacon til frokost. Baconet var noe vi hadde røkt på skolen fra før og dette kom til god nytte under turen! Når vi hadde spist ferdig og var godt våkne begynte vi å pakke leiren og begynte å gå ned igjen til bilen. Vi brukte omtrent 25 minutter på å gå ned de to kilometerne, noe som gikk ganske fort, men grunnen var vell mest fordi de fleste av oss hadde helgen i tankene. Vi kom fram til bilen og pakket den full og reiste ned igjen til skolen og der pakket vi ut alt og vasket det vi hadde brukt og tok en liten oppsummering over turen, så tok vi helga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar