Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 5. desember 2011

Maling av klasserom og røyking av kjøtt




På tirsdag hadde vi laget ett regnskap på hva vi skulle handle inn til vi skulle pusse opp klasserommet på onsdag. Vi sjekket malingstyper, målte arealet av klasserommet for å vite hvor mye maling vi skulle ha og alt annet som skal være med til maling. Vi skulle også kald røyke kjøtt som vi skal bruke å ha med på turer utover vinteren. Vi fyrte opp i røyka for å se at den var tett og eventuelt reparere den. Den var fin, og klar til dagen etter.

Onsdagen startet med at vi skulle røyke kjøtt og vi skulle på Maxbo for å kjøpe maling og annet utstyr som hører til maling. Vi skulle også prøve skolegensere, og bestille de. På turen hjem skulle vi innom Ole Marius (ene læreren på VG1) å hente flis, vi måtte også innom ett sted for å få einer, både flis og einer skulle vi bruke til å røyke kjøtt. Eineren gir god smak, og flisen gjør at det ikke brenner i ovnen, det bare ligger å gløder. Etter mye diskusjon endte det opp med at vi måtte endre fargen vi skulle male med. Fargen vi endte opp med på veggen heter Mocca. Resten av dagen gikk med til å male og fyke i røyka. Helt på slutten av dagen skulle vi grave kjøtt. Måten man gjør det på er at vi tar krydder, salt, sukker, akevitt og einer skudd blander det godt og legger kjøttet og einer skudd blander det godt og legger kjøttet oppi, der ligger det i to-tre dager, og henges til tørk etter det.

Etter en dag med jakt, hvor vi skjøt ei rådyr geit, var det viktig at vi tar vare på kjøttet, slik at det vi først gjorde på fredagen var at vi tok å slaktet rådyret sammen med VG1, som skulle på jakt denne dagen. Etter det var det på tide å male igjen. Det hadde på onsdagen forsvunnet ett kjøttstykke som Ragnhild hadde lagt i kjøleskapet på lærerværelse, slik at vi måtte henge det opp i røyka, og prøve å røyke det. Hele resten av dagen malte vi hele klasserommet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar