Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 26. oktober 2010

Elgjakt

Fredag var det elgjakt på dagsorden. Noen hadde allerede dratt på torsdags kvelden i en koie på Kynna. Seks gutter fra naturviterklassa på vg2 og en bikkje. Dagen etter kom resten av klassa sammen med naturviterne på vg1.
Knut Arne og Bjørn var jaktledere. 9 Fra naturviter på vg1, 10 fra naturviter på vg2 og 6 voksne. 25 på elgjakt. Noen manglet fra vg1 og vg2. Vi var fulltallige ca klokka 9.
Da alle hadde møtt opp samlet samlet vi oss sammen for å videre informasjon fra Knut Arne. Jakttypene som skulle uttøves var postjakt med drev, klapp og postjakt. 9 poster. Vi delte oss opp i to grupper. en driv/klappjaktgruppe og en postgruppe. Formålet med dette var å drive eventuell elg mot postgruppa. Da drivjaktgruppa nesten hadde kommet fram til postgruppa fikk de med jaktradio høre at Ivan hadde skutt en kalv. Dette var Ivans første elg.




Hele gruppa samlet seg til posten til Tor Erik og Ivan for å se på vomming av elgkalven.
Knut Arne viste oss hvordan man vommer en elg. Når en elg skal leveres til vetrinær for sjekk av eventuelle sykdommer og godkjennelse av dyret. Da må alt ovenfor mellomgulvet være med, som lever, hjerte og milt.
Etter vomminga ble vi enige om at vi skulle "suge på denne karamellen" som Knut Arne sa og ta en god matpause på Breifløyta og ta en litt tildligere avslutting på dagen.

Av Nils og Helge



9 kommentarer: