Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 1. desember 2014

KNIVSKAFT

Vi på VG2 naturviter ble spurt om vi ville lage våres egen kniv, dette var selvfølgelig noe som vi svært gjerne ville gjøre. Den første dagen, så gikk vi igjennom hvordan dette ble gjort å diverse trematerialer som vi kunne bruke til å lage knivskaftet. Noen av disse typene er flammebjørk, valbjørk, knote osv.
Alle vi tre elevene bestemte oss for å lage skaftet i flamme bjørk, og deretter skulle vi tegne kniven vi så for oss på et papir. Selv om vi bare er tre stykk i klassen, så utrolig nok klarte vi å tegne tre helt forskjellige tegninger av skaftet, sånn at ingen ble så veldig like. Etter vi hadde tegnet dette på papir, så skulle vi tegne det over på flammebjørk biten som vi ville kniven skulle bli laget av, deretter skjærte vi med sagen sånn at det ble enklere raspe.
Den neste dagen vi jobber med knivskaftet begynner vi å raspe store deler av skaftet, sånn at det begynte å få en fasong som liknet på et knivskaft. Når vi nå hadde gjort dette begynte vi å pusse dette skaftet med pussepapir, i forskjellige type grove pussepapir, sånn at skaftet ble glattere, og merkene fra flammebjørka blir mer og mer tydelig.

Vi har også begynt å smi knivbladene våres, men 2 ut av 3 klarte å sprekke, så vi må i smia på nytt for å bli ferdig med kniven. Pluss at vi har valgt ut forskjellige farger på både sliret som vi skal lage, å selve knivskaftet som vi har laget. Det gjenstår fortsatt en del pussing av det knivskaftet føre vi kan kalle det ferdig. Hvordan kniven, sliret og bladet blir til sammen når det har blitt til en kniv, så vil det nok komme en oppdatering!
PS: Bilder kommer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar