Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 2. desember 2014

GPS

Vi har hatt litt øvelse i det å bruke GPS. Vi prøvde ut GPS'ene litt og vi prøvde å måle et areal med dem. Det vi gjorde var at vi gikk ut og tok med GPS'ene rundt parkeringsplassen på skolen og målte arealet rundt den. Det var ingen av GPS'ene som viste det samme tallet, men det var ikke så veldig stor forskjell så vi sa oss fornøyde med det.

Vi hadde en dag som vi skulle drive med geocaching. Det går ut på at det er mange forskjellige folk som har lagt ut diverse poster, små eller store, rundt omkring, og de har angitt koordinater til der den befinner seg. Det er forskjellig vanskelighetsgrader på å finne disse og det kan også være oppgaver som følger med for at man skal finne dem. Inne på nettsiden for geocaching står det litt om hver og det er også stikkord som er hint til hvor den befinner seg slik at det skal være litt til hjelp, men alt i alt er det koordinatene på GPS'en som er viktig.

Før vi startet brukte vi litt tid i klasserommet på å finne diverse geocacher som vi skulle leite etter, og på å legge inn koordinatene til disse på GPS'ene våre. Det var 5 geocacher som vi skulle finne. Etter at vi hadde gjort dette så reiste vi ut for å finne dem.

Det gikk ganske bra med oss, og vi fant alle 5 ganske fort. Det var en som var litt vrien, som var inni skogen, men det var ikke noe problem for oss. Vi klatret over stokk og stein i full fart for å finne denne geocachen før skoledagen var over. Jeg og Christoffer blei kanskje litt for ivrige, men vi fikk da i alle fall en trimtur i samme slengen, og vi syns det var gøy, og det er jo positivt!

Vi lærte oss hvordan vi skulle sette inn koordinater på en GPS og også hvordan vi skulle følge dem til valgt veipunkt. Jeg for min del lærte at GPS ikke bare er kjedelig, men at det også faktisk kan brukes til ting som er litt artig. Geocaching er virkelig å anbefale til alle, det er veldig artig samtidig som man forbedrer kunnskaper om bruk av GPS :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar