Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

søndag 7. desember 2014

Sofa i klasserommet

I de siste ukene har vi hatt et lite prosjekt som har gått ut på å "freshe opp" klasserommet vårt litt. En av de tingene vi gjorde var at vi lagde en sofa. Vi tenkte at klasserommet ville bli litt mer koselig om vi hadde en liten sofakrok som vi kunne slappe av i av og til, og at det skulle bli litt mer hjemmekoselig. Dessuten er det mye triveligere å sitte i en sofa enn å sitte på de harde stolene i klasserommet en hel dag!

Vi fant ut at vi skulle lage denne sofaen av europaller. Først måtte vi få tak i pallene, og det fikset Lars Erik. Han gjorde en avtale med noen som jobber på NorDan på Kvisler, og vi kunne komme å hente pallene der helt gratis! Vi tok med pallene tilbake til skolen og vi måtte pusse dem ned aller først. Da vi hadde gjort det satte vi først sammen sofaen slik vi tenkte at vi skulle ha den, og lagde en plan om hvordan vi skulle gjøre det. Vi gjorde noen mål til ryggen på sofaen, for vi måtte kappe til noen av pallene slik at de skulle passe inn.

Her er vi godt i gang med malinga
Etter at vi hadde planen klar om hvordan sofaen skulle se ut så skulle vi male den. Vi hadde allerede snakket om fargen, og vi blei enige om at den skulle være hvit. Vi satte igang med å male den så fort pallene hadde tørket, for da vi hentet dem på NorDan regnet det, så de var litt våte. Det var jeg og Lars Erik som malte sofaen, mens Christoffer satte i gang med et annet prosjekt.

Da vi var ferdig med å male alle pallene, og de hadde tørka, så bar vi dem opp i klasserommet. Vi bar dem opp på en henger og kjørte dem fra der dem sto og opp til døra på skolen. Derfra bar vi dem opp masse trapper og inn i klasserommet. Vi hadde allerede funnet en plass som vi skulle sette opp sofaen, så da var det i gang med montering. Simen hadde handla inn skumgummimadrasser, svart stoff og puter som skulle være i sofaen. Vi satte sammen sodaen og satte den i kroken der den skulle stå. Vi skar madrassene så de passet rundt hele sofaen, det målte vi opp etter at sofaen var montert. Etter at vi hadde funnet riktig størrelse på madrassene så skulle vi trekke over med svart stoff. Vi festet stoffet med stifter på pallene slik at det skulle sitte ordentlig så det ikke skulle skli av. Det var litt pirkearbeid, men med flinke elever så blir jobben gjort! Da vi hadde festet stoffet og alt var klart, la vi putene på plass i sofaen, og vi måtte såklart prøve den. Vi blei veldig fornøyde med resultatet, og den var god å sitte i. Lars Erik hadde en kabeltrommel som vi kunne bruke som bord, og det blei kjempebra og den passet godt sammen med sofaen. Det var et ganske morsomt prosjekt som vi jobbet godt med, og enda artigere var det når resultatet blei så bra! :)
Her er vi godt i gang med å feste stoffet


Slik blei det til slutt :)

1 kommentar:

  1. Simen og Ragnhild, dette synes jeg dere burde ha tenkt på tidligere! :D
    Eller var det kanskje noen smarte elever som kom med forslaget??

    SvarSlett