Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

søndag 7. desember 2014

Besøksdag på Skogbruksmuseet!

VG 1 og VG2 naturvite besøkte Skogbruksmuseet på Elverum sammen denne dagen, og både VG1 og VG2 hadde vært sitt opplegg for denne dagen. Men på morgenen når vi kom til museet klokka 10.00 fikk vi en guide til å snakke litt om jakten og hvordan den var her i Hedmark tidligere, og hvordan det foregikk i de forskjellige fylkene. Siden det er såpass mange på VG1 og oss 3 på VG2 som er interesserte i jakt ble det bestemt at vi skulle bruke litt tid på dette. Når vi så var ferdig med det ble vi med en ny guide for å snakke om fiskene vi har her i ferskvannene og hvilke typer de er, og hvor de opprinnelig kommer fra.
Jeg har da tatt for meg å skrive litt om fiskeavdelingen som er på museet.  
I denne avdelingen finner vi fort ut hvor ferskvannsfiskene kommer fra, og når de kom hit til landet vårt, og der sies det at de kom hit for drøyt ca 8000 år siden. Ancylussjøen, er ferskvannshav som for ca 8000 år siden lå der Østersjøen ligger i dag, så var det et utgangsområde for de innvandrerne som kom østfra.

Og for ca 6000 år siden, så var alle de viktigste ferskvannsfiskeartene på plass i norske vassdrag. 

Her står det da litt om abboren og gjedda som lever her i ferskvanent. 


Her står det litt fakta om stam, asp ,brasme og vederbuk. 
Og her står det da litt om laue, mort, flire og hork.

På disse bildene som ligger over her er kanskje noen av de mest vanlige ferskvannsartene som lever her i ferskvannet, selv om det kan variere fra hvor de befinner seg her i distriket. Det er ikke sikkert det er alle typer som finnes i for eksempel samme sjø, eller en dam for den saks skyld! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar