Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

torsdag 27. november 2014

Partering av rådyrbukk

På fredag den 21. november skulle vi naturviter klassa vg2 partere et rådyr, dette skulle vi få en god opplæring i av Knut Arne Gjems. Dagen begynte med at vi snakket litt først og så skulle vi hente rådyret og noe utstyr til å pakke kjøttet inn med og en balje som vi skulle ha et rådyr lår med hav salt (grov), 10% sukker og litt einebær som skulle bli spekeskinke å gå til sløyden hvor parteringa skulle foregå.
Vi hadde med oss et par kniver og en sag, vi begynte med å legge på noen søppelsekk poser på bordet og så tok vi rådyret på bordet etterpå, så skulle vi skjære vekk framlårene med kniv og det gikk jo greit. Etter lår for lår ble skåret av renset vi det for hår og blod og pakket det inn og la det på siden, etterpå skjærte vi av halsen/nakken og pakket det inn. Nå som vi skulle ta bak lårene ble det litt værre arbeid, der hadde noen skutt i stykker hele siden på den ene låret så der var det bare å rense for hagl og skjære vekk blod, til slutt så sa Knut Arne at vi bare kunne kaste det til side, det var ikke noe å spise, var skutt i filler det. Så vi tok det andre bak låret, men var ikke så bra det heller, men vi fikk skjært ut noe som man kunne bruke. Ribbeina tok vi etterpå, vi skar det da på en måte så vi fikk delt indre og ytrefilet godt og pakket det inn, ryggraden delte vi i to og pakket også inn. Til slutt tok vi med oss alt kjøttet inne på et lite uthus og la det nede i fryseren, og så gikk vi tilbake for å fikse det ene framlåret som skulle spekes. Vi helte oppi salt så det rakk og dynket låret opp i, så tok vi litt sukker over og litt most einebær, og gravde ned låret under saltet så gikk vi å la det inne i uthuset. Så det var en lærerik dag.

Her ligger bukken klar til partering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar