Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 5. november 2014

Gymkveld

Torsdag den 30. oktober var vi ute om kvelden og skulle ha gym. Dette var hele Vg2, så vi var 14 elever og 2 lærere. Vi reiste ut klokka 17.30 og var tilbake på skolen rundt 24.00. Grunnen til at vi reiste ut om kvelden for å ha gym var for det første fordi vi har hatt et par uker med bare praksis som gjorde at vi mista en del teorifag og måtte derfor ta igjen de timene med gym som vi hadde mista de ukene. Og læreren fant ut at vi skulle reise ut i skogen da det var mørkt og drive med diverse aktiviteter ute sånn, på grunn av at det er noe som kanskje ikke alle hadde prøvd før og det kunne være noe litt utenom det vanlige.

Vi reiste til en plass som heter Kjepphælvette hvor vi fikk utdelt ei mappe med oppgaver som vi skulle løse underveis, og vi ble delt inn i grupper på tre og tre. Hver gruppe fikk ei hodelykt som vi skulle dele, og vi fikk utdelt 5 prøveglass med smaksprøver på hver gruppe som vi skulle smake på og finne ut hva var forno. Oppgaven vi fikk i mappa gikk ut på at vi skulle huske ei remse med 24 mønster. Vi måtte pugge på dette mens vi gikk, for vi skulle blir testa i det så fort vi kom fram til Kynndammen. Som jeg nå skreiv så skulle vi altså gå til Kynndammen, og det var omtrent 6 kilometer fra der vi blei satt av.

Vi gikk ei og ei gruppe med noen minutters mellomrom og vi skulle prøve å holde et visst tempo for å klare å gå på ei viss tid. Det var ganske mørkt  å gå, men vi fulgte Kynna oppover hele veien så det var ikke mulig å gå seg bort hvis vi bare hørte på det læreren hadde sagt. Vi fikk også med oss et kart på hver gruppe som viste hvor vi skulle gå, men det var ikke stor bruk for det da veien for det meste gikk rett frem og vi visste at vi bare skulle følge elva opp til Kynndammen.

Da vi kom frem til Kynndammen skulle vi huske de mønstrene som vi fikk utdelt og det var om å gjøre å huske så mange som mulig. Da alle hadde kommet fram satte vi oss ved bålet og drakk kakao og kaffe og koste oss med boller og snakket litt. Da vi var ferdige med det skulle hver gruppe velge ut en person som skulle få en oppgave. Vi fikk ikke vite hva oppgaven gikk ut på før vi hadde valgt en som skulle gjøre det. En og en gruppe blei henta av læreren for å utføre den oppgava. Oppgaven gikk ut på at vi skulle gå inn en sti ved brua på Kynndammen, og vi skulle finne ei rundt plate i mørket, dette gikk på tid så det var om å gjøre å være raskest.

Etter det skulle hver gruppe svare på hva de trodde var i prøveglassene med smaksprøver. Deretter var det mørkegjemsel som sto for tur. Som navnet tilsier så skulle vi altså leke gjemsel i skogen mens det var mørkt. Vi hadde 3 minutter på oss til å gjemme oss, og det var en og en gruppe som skulle finne resten av elevene. Hvis det tok lang tid og det fortsatt var noen som ikke blei funnet så skulle læreren rope "nå", og da måtte de som fortsatt var i skogen komme seg til bålplassen innen 30 sekunder. Hvis man ikke klarte det ville man ikke få poeng. Man fikk poeng ettersom når man blei funnet, hvis man ble funnet først fikk man 0 poeng, nr. 2 fikk ett poeng, nr. 3 fikk 2 poeng osv. Det var også noen som ble ganske skremt i skogen, da Simen, ene læreren vi har, hadde med seg sønnen og dattera si opp til Kynndammen. Det var fordi dattera var kledd ut som The Grudge, og hun gikk rundt i skogen og inn i bygninger og dukket plutselig opp i vinduer og lignende.

Etter mørkegjemsel skulle vi plukke ut en fra gruppa igjen. Denne gangen skulle man plukke ut en som skulle ha høy IQ mens de to andre skulle få en oppgave for seg selv. Det ble slik at 2 på gruppa fikk et tau bundet rundt hvert håndledd, og begge tauene krysset hverandre. Det var da opp til den som sto igjen å løse den IQ- testen.

Etter IQ- testen så skulle vi igjen velge en fra gruppa som skulle gjøre en oppgave, og denne gangen gikk det på styrke. En fra hver gruppe skulle ha på seg et belte som var festet i en strikk som igjen var festet i et tre. Det var om å gjøre å komme lengst og å få tak i en pinne som sto i bakken. De konkurrerte om å komme til finalen, og det var på diverse avstander helt til det ble kåret en vinner.

Helt til slutt samlet vi oss ved bålet og spiste pizzasnurrer og fikk utdelt resultater. Alt i alt hadde alle en fin kveld virket det som og det var en fin måte å ta igjen tapte gymtimer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar