Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

fredag 24. november 2017

Mission critical designI uke 46 var jeg på utplassering hos MCD på Rena. Det er et nytt firma som startet i 2016. Det er 3 grundere med bakgrunn fra forsvaret. Det firmaet går ut på å lage utsyr til forsvaret. Noe av det som de har designet selv er blant annet et enmannstelt, kart og kompass til å ha på armen og en trefot som man kan ha enten våpen for militæret eller kamera for sivile. Dette firmaet var jeg så heldig å få være med i en hel arbeidsuke.Den første dagen var jeg med sjefen og fikk en liten omvisning rundt om i lokalet, der fikk jeg hilse på alle de som jobbet der. Så var det bare å sette i gang med det store arbeidsoppdraget, det gikk ut på å demontere de treføttene som de hadde designet. Det var fordi de skulle lakkere de med et spesielt stoff som var hardt og tålte mye. Der satt jeg og demonterte 80 treføtter fordi MCD hadde fått en bestilling av det Amerikanske forsvare. Dette oppdraget varte derfor hele tirsdagen ut, men vi ble ferdige til slutt og stativene ble sendt.
Dag 3 fikk jeg en oppgave av han jeg jobbet for med å tenke over hvorfor de gjorde det de gjør og hele historien bak det. Der fortalte de meg at det hele startet med at de var misfornøyde med utstyret de fikk i forsvaret så derfor gikk de sammen en gjeng og klarte å bygge opp dette firmaet hvor de hadde planer om å forbedre utstyret.
Dag 4 møtte jeg en ung fyr som jobbet med å teste utstyret som de har designet, så den dagen gikk ut på at jeg skulle få et innblikk i hva han drev med. Først fikk vi et oppdrag med å teste noen hansker de hadde designet, da måtte vi ut og bli kalde og bløte på henda og sjekke om grepet på hanskene var like gode, noe som de var. Så måtte vi ut i skogen å teste en sekk som de har laget, da tok vi bilder av sekken og testet hvordan den var å gå med.
Dag 5 var det ikke så mye som skjedde så vi var bare tre på jobb. Da måtte vi rydde og lakkere flere av de treføttene.
Uke 46 synes jeg var en morsom uke og jeg lærte mye nytt. Dette var en god utplasseringsplass med mange hyggelige folk.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar