Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 11. mai 2016

Oppsett av fjelltelt


Når du skal sette opp ett fjelltelt om vinteren er det viktig å tenke på vindretning, hvordan sola går ned/opp og hellingen. Det kan også være aktuelt og lage en levegg hvis det blir problemer med vind.

Da man har funnet en fin plass å sette opp teltet kan det være lurt å bestemme seg for hvilken retning du vil ha åpning på. Du starter med å dra stengene inn i teltet så du får formen på det. Da alle stengene er satt inn kan man finne pluggene og sette de opp litt stramt, så teltet blir stramt. Pluggene er det viktig blir banket ned skrått mot teltet så ikke pluggen løsner. Da man har festet teltet til bakken, tar du bardunene og det kan være lurt å bruke litt kraftigere plugger. Stram bardunene skikkelig så det ikke klarer å blafre i teltet. Når teltet er ferdig satt opp åpner du hovedinngangen og graver hele inngangen til bakken. Da er det mulig å slippe å bli skikkelig krokrygget, og det blir lettere når du skal inn og ut av teltet. Det siste du gjør er å kaste snø på sidene på teltet så du får tyngde på det og snø isolerer bra. Det hjelper på så du slipper å få kald luft inn under teltet.

En viktig huskeregel er å etterstramme bardunene får de blir slakkere etter som det blåser. Kan også være lurt å lufte teltet om morgenen, siden det bruker fort og bli luftet innestengt inni ett lite telt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar