Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

fredag 21. oktober 2011

Elgjakt

Torsdag 20/10-11 Dro naturviter klassen sammen med hjelpemannskap fra skogklassen på elgjakt. Det var for få som hadde storviltprøven i naturviter klassen, så vi måtte ha med noen fler. Vi startet dagen med at Knut Arne gikk igjennom Sikkerhet og kvote, så reiste vi ut å fordelte ut poster. Før drevet hadde startet, smalt det fra posten til Knut Arne og en kalv datt. Postlinja langs veien ble satt ut før Johan, Benjamin og Simen S, postene dems var nemmelig på andre siden av terrenget og dem måtte passere litt av drevet og førte til at dem stukket ut en ku og kalv som kom forbi en post først også til Knut Arne sin der det smalt.


Så begynte vi drevet med Glenn og Pål som hundeførere og jakten var i gang. Ingen elg å se på det første drevet. Vi samlet gruppen ved elgen og vommet elgen for indre organer, så tok vi en real lunsj ved bålet.
Kalven dras ut av skogen.

Mens vi satt å spiste diskuterte vi hvor vi skulle sitte og gå i neste drev. Etter lunsj dro vi elgen opp til veien og kjørte til postene. Da alle hadde satt seg på post og drevet hadde startet tok det ikke lange stunden før det smalt. Det var en fra skogklassen som hadde løsnet et skudd mot en kalv. Kalven datt ikke og ture som en hare inne i drevet. Vi var nøtt til å avslutte drevet ettervert for å se om elgen lå i nærheten. Vi begynte ettersøket og fant blod spor så da var elgen mest sannsynlig skadeskutt. Vi samlet inn gjengen for å forklare hva som hadde skjedd og diskuterte hva vi skulle gjøre. Vi kom fram til at Knut Arne og Henrik skulle gå med hund og resten sitte på post. Etter en liten stund fikk vi beskjed om at kalven hadde kommet fram til moren sin og vi frisk melte den, mest sannsynlig satt skuddet veldig høyt i ryggen. Vi trakk oss tilbake til den døde elgen og la den i hengeren og reiste inn til skolen igjen, til en god og velfortjent middag og en varm dusj.
Skole jaktlaget samlet bak kalven.

1 kommentar: