Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 4. oktober 2011

Dag 2 Dovrefjell






Blogg Dovrefjell
Torsdag
Etter ei hard natt ble vi vekt 06.30. I dag skulle vi bestige Snøhetta, som er 2286 m.o.h. Vi spiste frokost og smurte matpakke. For å komme inn til Snøhetta, måtte vi kjøre et stykke innover fjellet fra campen. På veien oppover kjørte vi forbi noen dansker som film moskus fra 20 meter, til tross at sikkerhetsavstanden på moskus er 200 m. Grunnen til at dette er at moskusen kan fort bli stresset av mennesker, som kan føre til angrep. Du har et problem da en moskus på 400 kg kommer mot deg i 60 km/t.
Vi stoppet ved Dovrefjell nasjonalpark, men det gikk en veg innover til DNT hytta Snøheim, som vi fulgte. Fra Snøheim, gikk det en veg som går mot Snøhetta. Man prøver å føre vegen tilbake til naturen, med at de har lagt ut store steiner i vegen. Vi fulgte veien forbi Snøheim og gikk sakte men sikkert oppover mot Snøhetta. På vegen oppover stoppet vi opp, og fikk tatt noen bilder til objektsamlingen, som vi skal levere til våren. Oppe på toppen var det noe photoshoot. Før vi tok turen ned fra fjellet igjen, og til leieren.
Pål, Benjamin og Simen S kom først ned til leiren, og der ventet det en stor moskusokse bare 30 meter fra leiren. Man fikk litt pulsen da man så ”beistet” nede i bakken. Vi gjemte oss bak en kant, men det for mørkt for å ta bilder. Moskusen la seg til bare 70 meter fra leiren, og der ble han liggende mens vi lagde mat.
Det var indrefilet fra gris, wokkede grønnsaker, ris og peppersaus som sto på menyen. Johann tok på seg jobben som woksjef, grønnsakene ble knallgode. I tillegg skulle vi ha en dessert, og den bestod av varme epler med vaniljesaus.
Etter et fortreffelig måltid ble det litt spøkelseshistorier fra læreren Simen. Moskusen hadde ennå ikke trukket seg unna, slik at det ble å sove med den på 70 meter gjennom natten. Vi hadde ganske kraftig vinn denne natten også, men vinden var ikke like sterk som natten før.
Skrevet av Simen S og Simen E.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar