Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 4. oktober 2011

Dag 1 Dovrefjell


Vi pakket utstyret og satte kursen mot Dovrefjell. Vi hadde et par stopp på veien opp, hvor vi spiste og så på en flyttblokk og Jutulhogget Naturreservat. Jutulhogget er en 2,4km lang og 240 meter dyp1 kløft gravet ut av vann i Alvdal og Rendalen, en av Nord-Europas største. Formasjonen oppsto under siste istid, da en bredemt sjø plutselig brøt ut under isen og dannet et nytt løp østover gjennom løsere bergmasser. Vi hadde et par butikk stopp for å kjøpe godteri og diverse. Til slutt endte vi i Dovre kommune og stanset ved Norges høyeste beliggende furuskog naturreservat.
Det var times kjøringer inn til Dovrefjell på grunn av Hjerkinn skytefelt så vi måtte vente en god stund derfor dro vi til Kongsvold fjellinfosenter, og tok livet med ro. Halve klassen lå på do gulvet fordi der var det varmt og godt.
Da var tiden inne for og sette kursen igjennom bommen og opp til der vi skulle slå leir. Vi hadde moskus på andre siden av elva der vi lå. Da alt var pakket ut og lavvoen oppe, laget vi middag, det var gulasj som stod på menyen. Snakket litt om morgendagen så tok vi kvelden. Natten ble ikke som forventet, vi våknet rundt fem tiden med lavvoen liggende over oss og en lavvostang knekt på midten. Vi hadde ikke noe annet valg enn å kle på oss, pakke sakene og flytte over i telt som Simen og Ragnhild hadde satt opp.
Skrevet av Glenn og Pål

2 kommentarer:

  1. Bra skrevet! Savner litt en beskrivelse av hvor dramatisk det var med sterk vind; kuling med storm i kastene.

    SvarSlett
  2. Se på filmen! det er et ganske bra bevis på at det er dramatisk.

    SvarSlett