Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 13. desember 2017

Utplassering på småbruk på Slåstad


Jeg jobbet på et lite småbruk på Slåstad der de driver med hester, kaniner, kalkuner, høner og de skal begynne med gris. De driver også med gress og gjør dette om til høy og salg av ved. Jeg jobbet på dette småbruket fra mandag 13.november til fredag 17.november.

Dag 1:
Jeg var på utplasseringsstedet og hjalp til litt både ute og inne. Når jeg var inne ryddet og vasket jeg i 2.etasje, og når vi var ute så møkka jeg hos hestene, og hjalp til med å gjøre rent i to hønsehus.

Dag 2:
Gjorde ganske mye denne dagen, jeg har støvsugd og vasket hele 1.etasje, jeg har gitt vann til alle hønene ute, drivi på verkstedet, gjort rent i det største hønsehuset, plukket egg, også møkka jeg hos hestene igjen. jeg lærte litt mer om husarbeid og trivsel, altså at hvis det er veldig rotete og møkkete i huset ditt, så har du ikke så veldig lyst til å være der. Over her ser du noen av hønene de har, og et bilde av da jeg var med på å levere ved til en kunde.

Dag 3 og 4:
Denne dagen har jeg vært med og hentet høy til hestene, gjort reint enda et hønsehus, møkka hos hestene igjen, lagd litt ved og stablet den og kjørt ved til kunde. Høy til hestene er viktig siden det er for det meste det de spiser utenom kraftfôr, samtidig er det også viktig at de skal ha det rent slik at de trives der de er, og at de ikke får noen sykdommer. jeg jobbet også en time lenger enn jeg skulle.

Dag 5:
Jeg har pusset hestevogn og plukket ut glasskår av knuste vinduer, når man pusser hestevogn så må man være nøye og hvis man skal lakere den må man være enda mer nøye, siden da kan det ikke være noe som stikker ut her og der, og man må også pusse ned metallet slik at det blir mer glansfullt, hvis det skal bli bra. Når man plukker glasskår bør man ha på hansker slik at man ikke kutter seg på glasskåret, og man må passe på så man ikke får glass i øynene.

Over her ser du bilde av hestevogna og ponniene, Bruno og Ronny

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar