Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 13. november 2012

Røykovn


Vi har holdt på å mure røykovn, som vi kan bruke til å røyke kjøtt og fisk i.
Vi startet for to uker siden med bunn av røykeovnen, men da rakk vi ikke lage mer enn bunn, så denne uken har vi laget resten.









Det under den lyse steinen lagde vi for to uker siden.
I den delen skal vi fyre bål som kan varme opp en metallplate som ligger oppå den.








Her ser dere metallplata. Oppå den skal det legges ting som lager røyk som kan gi kjøttet smak. Det puttes inn i luka vi holder på å sette fast..













Her er et ferdig resultat av røykovnen, eneste som mangler er en luke nede. Men den kommer snart på.
Som dere ser bak i høyre hjørne på bildet er det et kaldrøyk hus. Mellom røykovnen og huset går et rør på 6 meter, det er så langt for at røyken skal rekke å avkjøle seg på vei til huset.









Vi saltet også to rådyr lår. De var skutt litt i stykker, men skal nok smake bra selvom!


Her finner du en oppskrift på røyking av kjøtt
Her finner du en oppskrift på salting.

LAget av Martin, Jens Kristian og Odin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar