Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

fredag 19. oktober 2012

Prøvefiske Gransjøen - Garn

Nå skal jeg fortsette videre fra prøve fiskingen ifra Gransjøen, og jeg skal skrive litt om garn og garnsetting. 


Det første vi startet med da var å ta ut alle garnene ifra pakkene for og merke hvilken nettstørrelse det var, også måtte vi sette på flytebøyer så garnet ikke skulle "drukne". Dessverre var det ett garn som tok seg turen til bunn av gransjøen. Kondolerer.

Da alt var klart sendte vi ut 3 stykker i båten for og sette ut garnene vi hadde gjort i stand. Vi satte ut til sammen 8 garn, med ca 20 meters mellomrom per garn. Når alle garnene var satt ut, og hele klassa kom inn til land igjen så tok vi kvelden for denne dagen. Når var det bare å vente til neste dag.

DAG 2:
Denne dagen så dro vi rett bort til Gransjøen for å hente opp garnene, for deretter å dra videre bort til Rogsjøen for og rense de for fisk, og regne ut lengde, vekt og om det var hokjønn eller hannkjønn.

Her er tryslingen våres, Peder i fult arbeid med å henge opp garn, og ta ut fisk. Vi hadde ute 8 garn, bare 7 kom inn igjen og vi fikk bare fisk på 2 av garnene. Det var ikke akkurat den beste fangsten, men vi fikk prøve ut litt av hvert disse dagene og har lært en del nye ting.

Her sitter slappfiskene og driver med fisken. Daniel som ikke er med i bildet måler lengden på fisken, Ruben veide fiske, Lars var sekretær og Martin fant ut om det var ho eller hannkjønn. Vi hadde tilsammen elleve fisker som vi så igjennom.

Da alt sammen var klart fant vi ut at vi måtte kose oss litt også, og da hadde lærerne funnet ut at vi skulle kutte opp epler, blande det med smør, sukker og kanel og pakke det inn i folie. Da det var ferdig var det en pakke med epler til vær, og vi hadde vaniljesaus over. Så da vart det stemning på denne turen her også, gitt!

6 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en koselig dag! :)

  SvarSlett
 2. fått med det viktigste her! bra skrevet :)

  SvarSlett
 3. Meget bra, spennende lesestoff!

  SvarSlett
 4. Bra skrevet, fått med mye og gode bilder!

  SvarSlett
 5. veldig bra skrevet. også mange fine bilder! veldig mye informasjon om det dere drev med denne dagen, så jeg fikk ett fint innblikk i åssen dagen var for dere. siden jeg ikke var der

  SvarSlett