Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 16. desember 2013

Heimbrygga øl

9.12 Lagde vi i naturviter klassa øl. Ølet skulle vi lage til julebordet.
Når vi skal lage øl må vi ha lunket vann slik at gjæret løser seg opp. Vi skulle lage 20 liter øl.
Først tok vi å kokte 10 liter vann
 
 
Da vannet hadde kokt tok vi å helte 1kg med sukker i det kokende vannet.

 


Da vannet hadde kokt, helte vi vannet over i en stor bøtte. Etter det fylte vi 10 liter med kaldt vann, da var vannet lunkent (37C) . Vi sjekket om vannet var lunket ved å ta hånden inntil bøtta. Hvis vi ikke kjente om det var varmt eller kaldt var det riktig temperatur. Så tok vi fersk gjær oppi.
 
Etter det helte vi i tomtebrygg, slik at det skulle bli øl.


 

 
Får at det skulle bli bedre smak på ølet tok vi i maltekstrakt og 4 flasker med vørterøl.
Til slutt rørte vi alt sammen.  
Vi satt på lokket å det skulle stå å gjære til neste dag. Da skulle vi tappe det over på flasker og la ølet stå å gjære til julebordet. På lokket av bøtta hadde vi en gjærlås. Den gjør så det slipper ut luft pga. trykket i bøtta, men den slipper ikke inn luft. Fordi det er vann inni gjærlåsen.
 
På julebordet skulle vi smake på øllet vi laget. Det var kjempe godt øl. Vi er veldig fornøyde med ølet.

 


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar