Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

søndag 27. oktober 2013

Jakt med løshund

Torsdag 17.10 var Naturvitergjengen på elgjakt, som dere har sett lenger ned her. Jeg var så heldig at jeg fikk være med Ole Harald å gå med løshund, noe jeg skal fortelle dere mer om nå.

Før du setter igang med å gå må du sjekke at GPSen din fungerer og hvilken vei det blåser. Det mest ideelle er hvis det blåser mot deg, slik at elgen ikke får duften av deg. En annen ting som kan være lurt å tenke på er hvilke klær du har på deg. En fleecegenser vil for eksempel ikke bråke like mye som en vanlig jakke. Du kan også finne klær egnet til elgjakt i jaktbutikker hvis du jakter mye.

Nå er det viktig at du lar hunden søke gjennom terrenget før du begynner å gå selv så du slipper å virre unødvendig mye frem og tilbake. Når hunden har fått los må du sjekke vindretningen igjen så du ikke går med vinden, men mot. Om det gjør at du må gå en liten omvei er det bedre enn å skremme bort elgen. Sjekk GPSen; hvor mange meter er det igjen til hunden? Men her må du huske på at det er mulig at elgen er nærmere deg enn hunden. Hvis du kjenner hunden din godt, sånn som Ole Harald gjorde- vet du at den vanligvis er for eksempel ca. 10 meter unna elgen. 

Når du ser at du nærmer deg er det UTROLIG viktig at du er så stille som mulig så du ikke skremmer elgen unna. Her gjelder regelen som alltid gjelder i jakt- ikke skyt før du er sikker på hva du skyter på! Hvis du ikke ser hunden eller hører at den er på siden av elgen, ikke skyt. Da kan du risikere at du skyter hunden din- og det er vel ikke noe særlig? 


- Av Ingvild 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar