Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 22. oktober 2013

Elgjakt


14.10.2013 Var Naturvitergjengen og skoggjengen på elgjakt. Vi jakta på skolens elgterreng. Vi hadde rett på en kalv, en ku og et fjordyr. Vi var ni stykker som hadde med våpen. Vi skulle bruke en bandhund og vi hadde noen som skulle gå drivjakt. Det er at de går en rekke mennesker vedsiden hverandre med ca. 60 m. mellomrom og skremmer elgen til de som satt på post. Vi skulle først sette ut de som skulle sitte på post. Da vi hadde fått ut alle på post smalt det på den ene posten. Det smalt to ganger. Da var det Magne som går skog som hadde skutt på en kalv som døde og en fjordbringe som hadde løpt videre. Noen minutter etter på skøyt det fra en annen post like ved der Magne skøyt. Da hadde Hans Marius som går Naturviter skutt kua. Den døde også med en gang. Alle elgene var skutt på 10 min. Vi måtte gå litt ettersøk med hund etter fjordyret. Vi fant den død noen hundre meter unna der den ble skutt på.
De tre elgene vi fikk den den dagen. 
 
Hans Marius som skøyt kua.
 
 

Vi måtte vomme elgen i skogen. Da skar vi først inn i halsen til strupehodet og skar det løst. Etter på skar vi videre opp til magen og helt til rompa. Vi måtte skjære ut mellomgulvet i elgen slik at vi kunne få ut magen. Da vi hadde gjort det var det å dra den ut i veien slik at vi kunne hente den med henger å få kjørt den til slakteriet. Elgen ble skutt ikke så langt unna veien, slik at vi kunne dra den. Da fant vi ei lita bjørk som vi tok gjennom nesa på elgen. Etterpå festet vi tau rundt treet. Da var det bare å dra elgen til veien.   
Da var vi ferdige med elgjakta på skole terrenget.
 
 

 
Elgjakt – torsdag og fredag
På torsdag skulle vi være med en som heter Ole Harald og jakte siden kvoten  til skoleterrenget var fylt. Han hadde en løshund som het Bamse som han skulle slippe. På kvota hans kunne vi skyte kalv, og ei enslig ku hvis det var i los for hunden. Vi elevene ble plassert på hver vår post og Ole Harald slapp. Jeg hadde med meg min Garmin astro så jeg kunne se hunden.
 
 
Han sa på radioen at hunden tok ut elg veldig fort og at det ble los. Jeg så på gpsen at det sto veldig godt, så jeg trodde at det var ku og kalv. Det står ofte bedre enn andre dyr på grunn av at kalven blir hengende etter og da må kua stoppe og vente. Ole Harald sa på jaktradioen at han prøvde å snike seg inn. Han var flere ganger nære, men fikk ikke skutt.  Etter flere forsøk fikk han endelig se kua, han visste ikke at det var kalv med, så han skjøt på kua. Det stoppa litt lenger bort igjen. Der fikk han også skutt kalven så den slapp å gå alene.
 
På fredag skulle vi være med å jakte med Knut Arne Gjems. Han hadde med 2 andre som også jakta der. Før vi kom så hadde Knut Arne sett ku med kalv og 4 rådyr, men hadde ikke skutt fordi at vi skulle komme. De skulle gå på med bandhund, og vi skulle sitte på post. Han fulgte sporen til kua og kalven, men det hadde dessverre gått ut. Vi tok også et annet drev, men hundene fikk ikke tak i noe. Dette er den eneste dagen med elgjakt vi ikke har fått noe, så vi har hatt veldig flaks!
 
 
Av Thea og Mathias:)
 
 

 

1 kommentar: