Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 13. september 2010

Fredag- due,ande og gåsejakt


Fredag:

Vi sto opp klokka 5 om morgenen og kokte oss en kaffe og snakket om hva vi skulle gjøre denne dagen. Planen var at Trond Erik, Trevor og Knut Arne skulle snike oss ut så tidlig som mulig for og se etter rådyrbukk og ender som lå nede ved sjøen. E etter det var planen at vi skulle dra tilbake til der vi var på torsdag og jakte mere due, gås og ender.
Men før vi begynte alt sammen måtte vi jo ha oss litt mat, for uten mat og drikke duger jo helten ikke.

Vi gikk etter det langs åker kanten ned til sjøen, men det var verken ender eller rådyrbukker og se.
Men da vi skulle gå tilbake så vi ei rådyrgeit flygende over jorde, men det var jo ikke det vi var ute etter, så vi gikk tilbake til huset vi har fått lånt.

Men da vi skulle dra der ifra og bort til jordene vi skulle jakte på stoppet noen folk oss og spurte om vi hadde en kniv, for de hadde akkurat kjørt på ei rådyrgeit.
Vi sa ja, da sa de at vi likesågreit kunne ta hele dyret, for de tenkte at det hadde vært fin lærdom for oss elever og se hvordan man vommer viltet.



Så da måtte vi sette igang med vommingen, det tok Jørgen hovedansvaret for sammen med Knut Arne.
Det gikk med en god del tid til det, så vi fikk ikke dratt derifra før klokken var halv 8, det er jo litt seint og sette seg ut så seint, men vi måtte da prøve.

Først kjørte vi ned til det stedet Knut Arne skjøt ei gås dagen før for å se om det satt noen der idag, men det gjorde det ikke.
Så da dro vi ut og satt ut lokkefuglene og ventet på at det skulle komme noen.
Men før Ola og Knut Arne fikk satt seg ut så de at det satt mange ender på ett tjern som er utpå jordet. Da fløg Knut Arne bort dit og fikk skutt to stokkender, men Ola hadde maks uflaks at hagla hans klikka da han skulle skyte etter den anda han hadde tenkt til å ta, men de fikk da to ender.
Trond Erik og Trevor hadde ikke så veldig flaks, det kom en stor flokk med kråker rett over oss hvor vi fikk skutt to stykker, men den ene vi skjøt landa mitt utti potetåkeren så den fant vi ikke igjen.

Da klokken nærmet seg 9 var det slutt, for da skulle vi møte de andre elevene som ikke hadde sovet i huset denne natta.
Da de kom snakket Knut Arne litt om hva vi hadde skutt før vi tok veien til huset vi holdt til ved.

Da vi kom dit fikk vi utdelt arbeidsoppgaver, noen skulle tenne bål, noen skulle rydde inne og andre skulle gjøre klart til en vilparade.
En viltparade er at man lager en firekant med bål ihvert hjørne og legge granbare i midten. D da det er klart legger man dyrene inne i den firkanent etter hvilket dyr som er (verd mest).
Da alt det var klart skal den som har organisert jakta snakke litt om åssen jakta har godt også skal han dele ut en premie/bevis til dem som har skutt et vilt.
Da fikk Trevor en furu pinne som bevis på kråke, Jørgen fikk ett korstrå som bevis på skutt due og Ola fikk ett bjørkeblad som bevis på skutt and. Alt dette for og bevise den siste hedringen av viltet.

Da alt var unnagjort pakken vi sakene i bilen og dro til skolen og ryddet bilene og pakket ut sakene før vi tok helga.

Mye av det vi snakket om denne dagen kunne jeg ifra før av, men det med viltparade var helt nytt for oss, det var veldig spennende og lære det, og det er noe vi skal begynne med ifra nå av.

Må takke lærerne for to flotte dager ute på jakt, og dette er noe vi håper vi kan gjøre mer av.
Og en stor takk til dem vi fikk låne huset av, det var sikkelig koselig og håper vi kan låne den igjen.

Takk for oss <!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->

11 kommentarer:

  1. Vi fikk tilltaelse av viltnemda til å overta rådyret. Dyret ble partert og ligger nå i fryseren. Lårene har vi lagt i salt - de skal bli spekeskinke.

    SvarSlett
  2. En innholdsrik dag med viltparade og vomming av rådyr :)

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Denne dagen var spennende og hadde det topp egentlig..

    SvarSlett
  5. Koselig at vi hedrer viltet en siste gang! :)

    SvarSlett
  6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  7. artig med detta rådyret på morgenen, men den ødela for jakta senere på dagen fordi vi satt oss ut på "post" alt for sent

    SvarSlett
  8. Spesielt resultat etter gåse og duejakt;) men spennende jakt.

    SvarSlett
  9. Gleder meg til å smake på skinka :P kondolerer til de stakkars søte endene og det søte rådyret som møtte støtfangern :(

    SvarSlett
  10. Det var en fin dag selv om vi kom ut lit seint:) det jeg synes var spesielt var viltparade, men det var lærerikt og jeg tror jeg kommer til å gjøre det senere når jeg skyter vilt : )

    SvarSlett
  11. Artig jakt, morsom natt på hytta. Mye lyder :)

    SvarSlett