Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 7. september 2010

Brekurs - Fredag

av Mads Emil og Ola



Klokka 09.00 startet dagen våres . Vi skulle lære hvordan Kamerat redning på snø utføres , med litt blåis leik på slutten av dagen.


Dagen startet som vanlig med en 2km lang gåtur opp til isbreen. På vei opp til isbreen fikk vi vite dagens art, Som på Fredag var harerug. Da vi kom opp til isbreen delte i oss inn i taulag. Da vi hadde fått på oss alt utstyret Så gikk ett stykke opp på breen til vi fant en passende bresprekk Som vi kunne utføre kamerat redning i. Redning på snø er nesten akkurat det samme Som Redning på is, Bortsett fra at mann legger en sekk under tauet der tauet går ned til han som henger nede i bresprekken. grunnen til at vi bruker sekk under tauet er for at tauet ikke skal forsvinne ned i snøen, viss det forsvinner ned i snøen vil det bli ubehagelig for den Som henger nede i bresprekken å bli dratt opp igjen gjennom snøen.


Blåis leiken var en kombinasjon av klemknutegang, rappellering og klatring, ved hjelp av å Legg til bildeisøkser og steggjern. Alle fikk tilbud om å prøve de forskjellige aktivitetene og de fleste prøvde Det. vi gikk ned av isbreen på slutten av dagen. Vi gikk gjenom alt vi hadde gjort klokka 20.00.


Det var en lærerik dag med nye tekkniker til redning. Vi hadde det morsomt med blåis leik, der lærte vi hvordan klemknutegang foregikk og hvor tøft Det var å klatre opp en isvegg.


Dagens plante: Harerug


Dette er en spiselig plante som både mennesker og dyr har nytte av. Denne urten kan kurere sår hals og mer. Harerug er utbredt i de nordlige områder i Europa , Asia og Amerika . Den er 5-30 cm høy og har no grov men kort jordstengel . Den blomstrer med hvite eller rosa som sitter tett i tett på en liten akse , du kan lese mer om harerug her : http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/bist_viv.htm




5 kommentarer:

  1. Man kan oxo bruke ishakka for at tauet ikke skal grave seg ned i snøen ;)

    SvarSlett
  2. jeg slappet av i teltet den dagen.

    SvarSlett
  3. var heldig med været den dagen :)

    SvarSlett
  4. Opplevelser var det bra av denne dagen!

    SvarSlett
  5. jau! vakke det den dagen Mona falt opp-ned då?

    SvarSlett