Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 28. mars 2017

Utplassering uke 9: Handler hos Team Brennodden, Kennel Jabs v. Jo Are Brennodden

Til neste år har jeg søkt på jobb som handler hos Team Brennodden v. Jo Are Brennodden, kennel Jabs. Jeg har derfor vært der på hospitering i uke 9 fra mandag til onsdag får å bli bedre kjent og får å få et bedre innblikk.
Som handler har du som jobb og fore, stelle og trene sledehundene daglig men også alt som er relatert med hundekjøring og hund. Det kan være vedlikehold av utstyr, henting av utstyr, plukke opp møkka etter hundene, valpestell osv. Det er mye jobb og kan ta opp mot 70 timer i uka og begynner allerede i august da gradene begynner å synke. Høsttreningen foregår da med ATV til det er nok snø til å kjøre slede. Hovedmålene for sesongen er Femundløpet, Finnmarksløpet med også andre småløp som Mush Synnfjell, Gausdal maraton etc.
Det er mange faktorer i Langdistanse hundekjøring. Det er ikke bare å sele på å kjøre. Foring og stell er like viktig som selve treninga. Forer du ikke hundene riktig kan det bli ubalanse i magen, liten matlyst, diare som fører til lite ytelse/energi.
Stell av hund er viktig! Man må følge med på hver enkelt hund slik at man kan behandle såre poter, ømme håndledd …
Jeg ble kjent med alle 30 hundene som alle var godt sosialisert med forskjellig personlighet. Jeg fikk også se hva han forer med og hvordan han forer. Det er nemlig veldig forskjellig fra hundekjører til hundekjører. Jeg plukket også møkka etter de samtidig som vi foret. Vi la også i ny halm noe du ser hundene virkelig setter pris på. Jeg ble også litt kjent med hele Team Brennodden som består av flere kenneler.
Dag to besto av mye det samme. Det er nemlig mye som må gå på rutine i denne sporten. Vi forberedte en god del utstyr og mat til Finnmarksløpet på eftaen med et par andre bekjente av Jo Are På kvelden stallet vi opp og sokket hundene før vi kjørte 2 10-spann ut av hundegården og opp i Rondane i det vindfulle været. Hundene var bra og veldig godt trent. Det var trykk i spannet og det ble kjørt på overskudd i 6-7 timer før vi var inne i gården og foret og stellet hundene før natta.
Siste dagen gikk med til foring og ``møkking`` og en oppsummering av dagene og hvordan det eventuelt blir framover!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar