Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

tirsdag 5. januar 2016

Julebord 18. desember

På Sønsterud har vi en tradisjon med å lage et julebord hvert år. Menyen pleier å bestå av høstens fangst. I år så har vi plukka sopp og bær, vi fikk også duer og elg under jakta. Det er naturviterne som har lagd all maten i år også.

Vi har drevet med forberedelser i noen uker før selve julebordet. Vi har kaldrøkt ørret, og varmrøkt gjedde, duebryst og lårtunge av elg. Tidligere i høst har vi også plukket bær til blåbær pai og rørte tyttebær, og sopp til soppstuing fikk vi masse av.

(foto: Ragnhild)
Vi hadde planlagt nøye hva alle skulle gjøre på selve dagen. Vi delte oss i to. Noen gjorde istand kaldmaten og pynta bordene og rommet. De andre ordna varmmaten på kjøkkenet til barneskolen. Langtids steking av rådyr og elg, og poteter og rot-grønnsaker gikk veldig bra, vi kom oss i mål før 11:30. En felles ingrediens til all varmmaten var timian, dette ga en sammenhengende smak på alt sammen.

Maten ble servert og alle virka veldig fornøgde. Menyen besto av varmrøkt gjedde, varmrøkt duebryst, varmrøkt lårtunge av elg, kaldrøkt ørret, bevergryte, langtidsstekt elg og rådyr. Tilbehøret er også en viktig del av maten, den besto av vaktel egg, eggerøre, stekte poteter, stekte rot-grønnsaker, soppstuing, skogsbær yoghurt og flatbrød.

Duebrystet ble servert på ertebrød med litt skogsbær yoghurt på toppen. Det var også lefse med røkt ørret og rømme.
(foto: Sarah)

Under maten gikk det en liten videosnutt med bilder og videoer av det vi har gjort i høst. Som vanlig kom også Knut Arne med et par av sine fantastiske fortellinger.

(foto: Ragnhild)Av Karoline og Sarah

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar