Mandag 14.12.15 begynte vi med å
fyre opp i røykovnen vår på skolen. Vi skal røyke kjøtt til julebordet vi skal
arrangere nå førstkommende fredag. På dette julebordet inviterer vi VG1
naturviter og noen lærere og assistenter. Vi tilbereder og serverer kjøtt fra
dyr vi har skutt på skolejakt og bruker nyttevekster som bær og sopp som vi har
plukket i høst.
Senere skar vi opp og gjorde klart
kjøtt og grønnsaker som vi skulle steike på bålet til lunsj. Vi pakket utstyr
inn i bilen og dro til Finnskogen, hvor vi blant annet har jaktet litt elg
tidligere. Navnet Finnskogen kommer etter de finske innvandrerne, såkalte
skogfinner, som bosatte seg der på 1500-tallet og 1600-tallet.
En tiur i toppen av ei gran. (Bilde;http://www.njff.no/) |
På Finnskogen kjørte vi litt rundt
på terrenget til læreren vår og så etter storfugl. Om vi så en storfugl, skulle
jeg (Amalie) få muligheten til å snike meg innpå med Knut Arne og eventuelt
skyte om vi fikk en god mulighet for det. Vi så dessverre ingen storfugl.
Storfugljakt er vanskelig å drive med når det ikke er snø på bakken eller på
trærne, ettersom storfuglen blir kamuflert av mørke farger fordi den er svart.
På Finnskogen har det ikke kommet snø enda, men det var ca 13 minus grader ute
og det er en ypperlig grad for å drive med storfugljakt. Når det blir kaldt og
snø, sitter gjerne storfuglen i toppen av buska ettersom det er varmere i
høyden. Det er også mat som furunåler i høyden.
Rådyrkjøttet vi woket i bålpanna. (Bilde: Amalie) |
Vi stoppet ved en gapahuk for å
spise lunsj og lage bålmat. Det var stekte grønnsaker og woket rådyrkjøtt som
sto på menyen og det smakte veldig godt. Vi snakket om toppjakt på storfugl,
generelt om storfuglen, om hvordan man kan tilbedrede bålmat og hva man kan
bruke som bålmat.
Senere så vi mer etter storfugl i
toppen av trærne, men så ingenting da heller. Vi satte snuta til Kynndalen for
å plukke med oss fuglekasseverkje som vi skal bygge fuglekasser av senere.
En kald, men fin førjulsdag ute!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar