Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 4. februar 2013

Knivlaging!

På fredag forrige uke skulle vi fortsette litt med kniven vi skal lage. Da skulle vi lage skaftet, fra den trebiten vi fikk til det ble et fint skaft. Treverket vi bruker er valbjørk. Vi hadde tegnet på hvordan knivskaftet skulle se ut, for deretter å få det skjært ut. Etter det var skjært ut var det å begynne med grovpussinga for å få inn fasongen og få den til å ligge godt i hånda. Til grovpussinga brukte vi en raspe. Det ble bruk av raspe helt til fasongen var slik du ville etter det var det å gå på med en litt finere fil og sandpapir.


Her er et bilde av grovpussinga med en raspe. Det var for å få bort mye av det som var for mye og få det til å få riktig from.


Etter formen var tilpasset hånda, var det bare finpuss igjen, for å få den til å være så rund som mulig. Kniven får et penere utseende hvis den er mer oval og rett enn om den skal være som en firkanta kloss. Men vi kunne ikke finpusse for nøye, for det vi kommer til å måtte pusse mer på den etter vi har laget hullet som bladet skal sitte i.
Her er et bilde av noen som finpusser litt på kantene får å få de ned og får å få den litt jevnere.

 Her er en av knivene med skaft. Neste steget med denne kniven vil bli å lage hullet til bladet. Er også veldig viktig at bladet ikke blir høyere enn skafter er, for da blir ikke kniven noe pen.
Her er to av skaftene vi laget den dagen, som har fått litt vann på seg for å vise mønsteret vi kommer til å få på kniven når den er helt ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar