Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 7. mars 2012

En knust lærer

Dagen etter våknet vi til strålende sol, og ikke en sky eller et vindpust. da gamle Simen kom for å vekket oss kastet han snø på nesten alle unntatt Simen S fordi han var oppe, men det var jo noen elverer som ble irritert over det, jeg skal ikke nevne navn fordi Johan og Pål vil være anonyme. Vi fikk fyr i lavvoen, og det tok ikke lang tid før det var godt og varmt i lavvoen.

I dag skulle vi kjøre konkurranse. Vi skulle kjøre en runde på 7-800 meter, i løype og selvtråkket spor. Andreas og Simen S gikk ut å tråkke løypa, mens de andre jobbet med å komme seg opp av soveposen. Løypa som vi skulle kjøre var brutal. Det gikk over bekker som det var forlite snø i, slik at vi droppet den biten. Da vi var ferdig med å tråkke og kom tilbake til leieren var Maja kommet tilbake etter at hun hadde sovet hjemme. Vi spiste før vi satte i gang.

Vi gjorde hundene klare og satte de inn i spannet og gjorde oss klare. Simen Ø hadde skrytt av seg selv hele tiden med at han hadde slått alle sammen i fjord, og da ville slå oss i år. Det var noe vi ikke ville godta, og alle bestemte seg for å gi han konkurranse. Simen Ø startet og fikk tiden 7,15 min. Benjamin som skulle kjøre etter han hadde et bedre driv ut, men var uheldig og fikk kjerv og noen andre stopper, og tikket inn på 7,30min. Simen Ø var da i godt humør, i alle fall før Glenn startet, og da Glenn kom inn til tiden 6,13 var det gliset borte. Etter det var det Pål han tikket inn til 6,00 min og Simen E hadde en kjempe krøll og kom 200 meter og ble der i 12 min, og skulle derfor få prøve seg en runde til etterpå. Johann var uheldig og fikk en
kjerv slik at han fikk starte på nytt, andre forsøk løp hunden ut av sporet, og på tredje forsøk glemte vi å ta tiden. Slik at han fikk også prøve seg på en ny runde seinere. Etter det var det Simen S sin tur, og han skulle jobbe for å klare å sikre en pallplass. Han tikket inn til 6,12. Ett sekund før Glenn, og 12 etter Pål. Johan fikk prøve en gang til og klarte å komme inn til tiden 5,26 min mens Simen E kom inn til tiden 7,36. Etter at alt dette var gjort var klokka så mye at vi måtte dra hjem igjen.

Vi pakket sammen lavvoen, og alt fellesutstyr, og den overpakkede bilen satte kursen tilbake til skolen. Det var det å rydde ut av bilen, og henge det som skulle henges opp til tørking. Etter det var det kvelden og helg, fordi vi hadde avspasering fra isbreturen tidligere i høst.

7 kommentarer:

  1. Meget bra skriving skavern! et vidunderlig fint blogg innlegg. : )

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Bra innlegg med mye humor!
    godt skrevet :)

    SvarSlett
  5. Bra skrevet Skravle! Bra med humor, og det lager litt mer interesse. :-)

    SvarSlett
  6. Dette var en knallfin tur, hundekjøring anbefales!

    SvarSlett
  7. det var en fin tur. men jeg kjørte bare 3 ganger på konkuransen, ikke 4 ;-)

    SvarSlett