Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

mandag 21. november 2011

Staur til skigard

Onsdag den 16 november dro vi for å hogge staur til skigard gjerde. Først pakket vi alle sakene vi skulle ha med oss, så bærer det til skogs. Når vi kom opp så tok vi hver vår øks å begynte å hogge staur.


Staurene vi bruker bør ikke være noe særlig mer enn 7-8 cm i diameter for ellers kan gjerdet bli for ustabilt også ser det ikke pent ut, så det gjelder å ha et godt øye for hva som passer og ikke. Når vi hogger er det lurt å hogge fra begge sider, så det ikke sprekker opp når det faller, resten av treet hogger du av når treet ligger på bakken. Etter dette er det bare å begynne kvistingen, når man driver å jobber sånn med en øks er det jo selvfølgelig viktig å huske hvor man har beina sine, så det ikke skjer noen stygge ulykker! Staurene kan være så lange som helst, de trenger man ikke kappe opp i riktige lengder før gjerdet skal settes opp. Etter ca. En og en halv time med god jobbing var det på tide med en velfortjent pause rundt bålet. Når vi hadde spist ferdig, så var det bare å ta tak i øksa igjen å hogge resten, så vi kunne bli ferdige og få dratt, så vi fikk losset av dagens skogfangst.
Når vi var ferdige dro vi for å losse av, vi fant ut at vi hadde hogd 107 staur iløpet av dagen og det er nok en fin begynnelse når våren kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar