Kanotur Atnadalen

Kanotur Atnadalen

onsdag 1. juni 2011

Rådyrskaller


Å preparere rådyrskaller for å så henge opp geviret på veggen kan være en krevende prosess hvis man ikke har gjort det før! Først skal man flå skinnet av hodeskallen. Underkjeven skal så skjæres av. Når man har fått av alt som mer eller mindre er mulig å få av, legges skallene til koking. Dette gjør at kjøttet og alt annet løsner fra beinet og blir lettere å fjerne.

Aluminiumsfolien legges rundt gevirstengene for å hindre dem i å blekne. Man koker de ca en time og etterfyller med vann. Når man har kokt geviret, må man fjerne kjøtt som sitter igjen på hodeskallen så geviret blir reint for biologisk materiale. Så legges hodeskallen i hydrogenperoksid som man får kjøpt på apoteket. Man bruker også bomull for å holde på fuktigheten rundt hodeskallen. Hodeskallen skal tørkes etter koking før den legges i hydrogenperoksid. Resultatet blir et fint trofe som er et hyggelig minne etter en vellykket jakt.

6 kommentarer:

  1. Spennende og lære dette også, for det er jo fint da man får det opp på veggen :)

    SvarSlett
  2. En ting er helt klart og det er at Hæ**** Møkka jobb! Digg med Hjernemasse oppover armen!!!

    SvarSlett
  3. Enig med Jørgen:)Men det er bra man får lært det:)

    SvarSlett
  4. Bra vi fikk lære dette også :)

    SvarSlett
  5. Takk for riktig god informasjon.
    Holder på å koke nå, men har også lært at denne prosessen bør startes ganske umiddelbart etter dyret er fælt. Det loktet helt forferdlig og det var også komt en del fluelarver.

    SvarSlett